Nejlepší plakáty vytvořili gymnazisté z Holic

První ceny v národním kole soutěže o nejlepší statistický plakát získali studenti z Gymnázia Dr. Emila Holuba v Holicích, a to v obou soutěžních kategoriích. Organizátory akce byly už čtvrtým rokem ČSÚ a VŠE. Soutěž je určena pro žáky základních a středních škol, vítězové pak postupují do mezinárodního kola.

V letošním roce byla tématem historie naší země. Do soutěže se přihlásilo více než 200 týmů z 33 základních a středních škol z celé České republiky. Plakáty stejně jako v uplynulých ročnících posuzovala odborná porota složená ze zástupců Českého statistického úřadu, Vysoké školy ekonomické v Praze a České statistické společnosti. Všichni výherci získali diplom a dárkové předměty. Ukazuje se, že mezinárodní soutěž, jejíž finále se uskuteční letos v červenci v marocké Marrakéši na 61. světovém kongresu Mezinárodního statistického institutu, přináší své plody. Jaká je úroveň statistické gramotnosti žáků základních a středních škol, o tom se mohou přesvědčit všichni, kdo do konce letošního dubna zavítají do ústřední budovy ČSÚ na Skalce v Praze 10 a navštíví výstavu nejlepších statistických plakátů. Podrobné informace a výsledky soutěže najdete na ZDE a ZDE.

Po vernisáži plakátů, která se uskutečnila 15. března v budově ČSÚ v Praze na Skalce, se jejich tvůrci vyfotili s předsedkyní ČSÚ Ivou Ritschelovou a profesorkou Hanou Řezankovou z VŠE , členkou výboru České statistické společnosti.

Po vernisáži plakátů, která se uskutečnila 15. března v budově ČSÚ v Praze na Skalce, se jejich tvůrci vyfotili s předsedkyní ČSÚ Ivou Ritschelovou a profesorkou Hanou Řezankovou z VŠE, místopředsedkyní České statistické společnosti.

 

Autory vítězného plakátu v kategorii narození v roce 1997 a mladší byli Vojtěch Černý a Matyáš Hruška.

Autory vítězného plakátu v kategorii narození v roce 1997 a mladší byli Vojtěch Černý a Matyáš Hruška.

 

První místo v kategorii narození v roce 2000 a mladší získaly Pavla Bačinová a Iva Hlavatá.

První místo v kategorii narození v roce 2000 a mladší získaly Pavla Bačinová a Iva Hlavatá.