Podcasty z dílny Eurostatu

Před necelým měsícem jsme upozorňovali na podcasty z dílny Eurostatu. Mezitím již vyšly další dva díly.

Po úvodním díle, který se věnoval cestování v době covidu, přišel díl zaměřený na statistiku odpadů. Moderátor Jonathan Elliott spolu s odborníkem na statistiku životního prostředí z Eurostatu Oscarem Gomezem Prieto a Ioannisem Bakasem z Evropské agentury pro životní prostředí debatují o důležitosti recyklace a jejích trendech, podívají se na dopad produkce odpadů a předcházení vzniku odpadů, vyzdvihnou čísla o vývozu odpadů a dotknou se na několik dalších témat souvisejících s odpady.Věděli jste, že člověk ročně spotřebuje 93 plastových tašek, což v EU znamená 41,5 miliardy tašek ročně? Toto je jen příklad všech cenných informací, které můžete v této epizodě najít.Třetí díl podcastové série Eurostatu se zaměřuje na statistiky o mladých lidech a zaměstnanosti.

Moderátor Jonathan Elliott diskutuje o změnách v trendech zaměstnanosti mladých lidí (ve věku 15 až 29 let) před COVID-19 a nyní se statistikou práce a vzdělávání Eurostatu Annou Emilia Martino a Niallem O’Higginsem, hlavním ekonomem z Mezinárodní organizace práce.

Věděli jste, že mezi lety 2009 a 2019 zaměstnanost mladých lidí pomalu, ale neustále rostla? Nebo že 21 % obyvatel EU v produktivním věku, ve věku 15 až 74 let, jsou mladí lidé?

Pokud byste nechtěli podcasty poslouchat (ačkoli k tomu jsou primárně určeny), každý díl je také přepsán. Můžete si tedy stáhnout pdf a číst.

Všechny díly jsou dostupné zde.